Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 août 2013 3 28 /08 /août /2013 09:48

PROGRAMA DE LA HÈSTA DE LA CATINON 2013

 

Minjacebas – Sent Lis

 

Divendres 4 d’octòbre de 2013

 Capou2.jpg

 

Talhèrs de dança tradicionala, hèits per Joan-Francés CAPON endeus pichons de las escòlas de Sent Lis, ambe l’ajuda de la comuna de St Lis.

 

 Estanquet2.jpg 

20:30 - L’ESTANQUET, teatre occitan, per la companhia de la Rampa. Sala de la Graveta de St-Lis. Dintrada gratuita. Pèça sostitolada en francés.

 

Pèça aufèrta peu Conselh Generau de Hauta-Garona e ambe la collaboracion de la comuna de Sent Lis

 

 

Dissabte 5 d’octòbre de 2013 Sala Graveta a St Lis

 

CATINOU-09-un.jpg

A partir de 18:00 - Arribada de la Catinon (hèita per Miquèu Sent Ramon), acompanhada deu siu Jacotin, ende aculhir les mainatges de las classas bilinguas de Sent Lis ambe lors parents. Cada classa harà sus l’empont la siva creacion.

 

CAT-CHANT-DEPECHE-deux.jpg

 

 18:30 - Ambe Manu Isopet, ajudat per la Catinon, les mainatges cantaràn amassas en occitan sus l’empont bèl. La Catinon premiarà les mainatges en lor donar boniquèras e pegasolets de sosteng au bilingüisme francés – occitan a Sent Lis.

 

Tradicionala tasta gratuita de la còca de cebas de Minjacebas ambe le vin blanc de Gasconha.

 

« La taula  de la Catinon » : un servici de restauracion es previst dins la sala. Vos serà prepausat per 6 èuros : la sopa de ceba de Minjacebas, la saussissa de Tolosa, chips o mongetada, fruta de sason. Estanquet.

 

Rensenhaments e reservacions : 06.86.89.23.61 lp.lasseube@orange.fr

 

Isopet2.jpg

 

19:00 - Granda balòcha occitana hèita per Manu ISOPET.  La balòcha se harà ambe danças que les mainatges aprenguèren a las escòlas. Les adultes auràn pas qu’a seguir l’exemple. Ensenhaires seràn aiquí ende vos guidar dins les vòstes prumèrs passes de dança. Bal hèit ambe l’ajuda de la comuna de St Lis.

 AlideSansMicro.jpg

 

21:00 - Concèrt d’Alidé SANS, joena cantaira occitana de la Val d’Aran, aus debuts talentuoses. Dintrada liura e gratuita.

 

Taulèr Libraria de la Catinon : Trobaratz tot çò que pertòca l’òbra de Carles Molin e de Pirolet : Libres, brocaduras, CD, DVD, quasèrn de la Catinon.

 

Dimenge 6 d’octòbre de 2013

     

PA050888.jpg

 

11:00 Granda mèssa en occitan, a la glèisa de Sent Lis, celebrada per l’abat Jòrdi Passerat e le pair Joan Claudi Vasseur, curè degan de Sent Lis. Mèssa ambe la corala de Lègavin de l'Ostau de la Sava o Toish que harà cants religioses occitans. Claudi Romero e Momo dit « l’Esquiròl » deu grop « lo Jaç », haràn una animacion musicala ambe la cabreta, la bodega e le graile.  Mèssa servida peu darrèr garda soïs de França tota, Loïs Bonzòm de l’Èrm. A la sortida de la mèssa, suu parvís de la glèisa, distribucion tradicionala deu pan d’anís benasit.

 DSC05977

13:00 : Taulejada a l’Espaci Graveta de Sent Lis (darrèr la glèisa) Menut preparat per Francés Arlet aprestaire a La Hita Bigordana : Aperitiu, sieta de hitge gras, pora borida ambe le siu farcit e le siu ris, fromatge, còca maison, vin roge de las Corbièras, cafè e un riquiquí aufèrt peu Jacotin.

 

alranq2.jpg

15:00 : Espectacle comic occitan RUGBY CLUB VILLAGE, one man show de Claudi Alranq. Fin prevista cap a 16:30.

 

 

Ensemble Repaish + Espectacle: 24 €. mens de 16 ans : 15€

 

Espectacle sol : 10€. mens de 16 ans gratís.

 

(data limita d’inscriction au dijaus 3 d’octòbrede  2013)

 

Rensenhaments e Reservacions : 06.86.89.23.61 o lp.lasseube@orange.fr

 

Ende manténguer l’esperit de la Catinon e de sosténguer sas accions, juntatz les amics de la Catinon. Receberatz regularament les quasèrns de la Catinon, le reculh d’aumenatge a Pirolet, las informacions de l’associacion, istoèras de la Catinon… Aderatz a l’associacion : 10 €, Chèc a l’òrde de l’associacion « Catinou »

 

  Associacion País de Catinon, Mairia, plaça nacionala, 31470 ST LIS

 

  Contactatz l’associacion per internet : paisdecatinou@voila.fr

 

  Hèsta hèita per l'associacion Païs de Catinon e ambe le sosteng de la vila de Sent Lis e deu CG31.

 

Partager cet article
Repost0

commentaires

Presentacion / Présentation

  • : País de Catinou (Saint-Lys / Sent Lis)
  • : Site de l'association pour l'occitan à Saint-Lys / Siti de l'associacion ende l'occitan a Sent Lis
  • Contact

Recèrca / Recherche